Бізнес ідеї

Бізнес на теплиці

Бізнес на теплиці. В нинішній час, підприємців все більше привертають теплиці, тому що продукція з теплиць користується попитом. У статистиці зазначено, що середній житель споживає 87.6 кілограм овочів за рік. Тепличних овочів з них буде 13 кілограм. За твердженням тієї ж статистики, населенню в раціоні не вистачає 30% овочів. У багатьох країнах в складі врожаю зростає продукція з теплиць.

Бізнес на теплиці.

Де потрібно будувати теплицю? Цей вид землеробства дуже критичний до географії. У деяких країнах встановлювати теплицю можна в будь-якому регіоні, а у країнах колишнього союзу землеробство залишається трохи ризикованим бізнесом. Мало сонця, літо з примхами і суворі зими – призводять до збільшення енерговитрат. Для овочів в теплицях необхідна підтримка режиму тепла для проростання та вирощування. Опалення в теплицях має працювати адекватно перепадам зовні. У бізнес – плані ви повинні зменшити витрати на енергію, тому що вони складають 90% від загальних витрат.

На даний момент зменшити витрати і збільшити рентабельність можливо тільки ставлячи теплиці як можна південніше. Простіше кажучи, дешевше буде вирощувати культури на Півдні, та транспортувати готову продукцію в інші регіони. Транспортні витрати обійдуться набагато дешевше, ніж енергоносії.

Що вигідніше вирощувати? Свого досвіду мало для прийняття важливих рішень, потрібні знання агронома. Для того щоб без втрат увійти в агробізнес, потрібно буде найняти технолога зі знаннями агронома. Навіть якщо ви визначилися з видом культури, фахівець порадить її сорт. Можна навести деякі приклади вибору спеціалізації. Якщо в планах робота з оптовими покупцями, вигідно вирощувати помідори – ця культура відносно довго зберігається. Для роздрібної торгівлі краще вирощувати зелень. Ще для роздробу чудово підійде розсада, полуниця і редиска. Для прямих договорів з ресторанами краще підійде салат. Для вдалого ведення справи треба спочатку вибрати, що вам краще вирощувати на продаж в теплиці.

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам