Бізнес ідеї

Меблі власними руками

Меблі власними руками. Бізнес ідея. (Автор)  Як і в багатьох інших сферах, в останній час технологія меблевого виробництва зробила багато кроків вперед, а також залишається технологічною і доступною до народу. Сьогоднішні меблі в своїй основі являють собою набір корпусів, які зроблені з прямокутних частин з ДСП, в які змонтована фурнітура, а також навішений спереду фасад.

Як заробити своїми руками. Меблевий бізнес

Беручи до уваги наші національні традиції – коли чоловіки зобов’язані вміти робити на дому все
власними руками, а ще й захоплення інтер’єром свого приміщення (а особливо начитавшись різних китайських теоретиків Фен-шуй), я теж не втримався і також став власні меблі робити своїми силами.

Через досить маленький проміжок часу у мене вже набрався досвід, з урахуванням якого будь-хто у кого руки ростуть звідти, де треба, може зробити для себе дуже навіть пристойні меблі.
Однак слід враховувати два тонких моменти:

  • потрібно виконати точні креслення частин без зайвих помилок!
  • меблі досить просто збираються і також відмінно виглядають, тільки, коли геометрія частин і габарити витримані повністю. Тобто, нарізування деталей, зобов’язане проводитися на спецобладнанні.

Погортавши багато газет з оголошеннями, я без зусиль знайшов велику кількість пропозицій, які спеціалізуються на «якісному розкрию ДСП безпосередньо на імпортному обладнанні». Тут же таки мені запропонували обробити торці кромкою. Втім, я і своїми силами освоїв операцію за допомогою стандартної праски.
По закінченні роботи з меблями в передпокої і також антресолей я налаштувався і «замахнутися», на кухню! Однакових наборів шаф ми не хотіли – плюс наша фантазія розігралася дуже здорово. І тут виявилося, що все це можна намалювати на папірці – рішення вкрай трудомістке і також немаловажно все брати до уваги, плюс виключити помилки.
Крім цього, хотілося б подивитися на все це в ізометрії. Напевно, ви здогадалися – все це без проблемі здійснюється на комп’ютері в спеціальних програмах по конструюванню меблів. Я знайшов кілька, такого роду програм і мені стало ясно, що освоїти їх цілком можливо, проте часу піде ще більше, ніж якщо малювати просто на папері – тобто, якщо ви робите одноразовий проект, то немає сенсу витрачати час на ці програми.
У наші дні ідея – коли у вас є комп’ютер, а також вас не лякають такі слова “креслення” або “ізометрія”. Ви зможете розвинути власний домашній бізнес. Спробуйте вивчити одну-дві програми по проектуванню меблів (можна навіть піратську версію, якщо заробите, купіть ліцензію).
Робите для досвіду кілька варіантів меблів для власного користування – вивчайте технологію, добре було б, познайомиться з тими людьми, хто зможе розкроювати ДСП, знаходите, яким чином продається недорого фурнітура і кріплення.
Надалі йде маленька рекламна кампанія «меблі власними руками» в газетах. Разом з замовником робите простий ескіз, знімаєте точні розміри, потім робите складні креслення (якщо ви засвоїли програму, це не займе багато часу), і даєте замовнику поради, яким чином нарізати ДСП. До речі, таким чином постійному замовнику вимагайте термінового і точного виконання, та ще й зі знижкою, крім того на додаток даєте замовнику цінні поради по збірці набору і продаєте комплектацію потрібного кріплення (здогадалися – за ціною трохи більше, ніж ви купили оптом).
В середньому такого роду меблі вийдуть в три рази дешевше, ніж аналогічна в будь-якому магазині, і в п’ять-шість разів дешевше, ніж зроблена на замовлення. У даній різниці і криється ваш невеликий заробіток.
Таким чином, початкових вкладень немає, висока творча самореалізація плюс перспектива, розвиватися наприклад, до дизайнерської студії або взагалі до меблевої фабрики. Ось такого роду ідея.
P.S. А різниця з тими меблями, яку втискуються в вашу обстановку, і меблями за вашими ескізами та також розмірами – колосальні.

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам