Корисні статті

5 причин освоїти Joomla

5 причин освоїти Joomla

Joomla – дуже популярна система управління вмістом сайту. Фактично – це потужний універсальний конструктор сайтів, можливості якого обмежені лише фантазією автора. Навіщо звичайному користувачеві Інтернет освоювати майстерність володіння таким чудовим інструментом?

Причина 1. Joomla проста.

Активно користуючись ресурсами Інтернету, кожен користувач рано чи пізно приходить до думки про те, що дуже добре мати свій сайт. Тому що він відкриває новий, досі незвіданий і перспективний горизонт можливостей.

Сайт може бути портфолио робіт, або рекламним майданчиком, або місцем зборів однодумців, або автоматичним магазином, або… впишіть сюди все, що прийде на розум, бо сайт може бути всім.

Але як зробити сайт, якщо навіть само поняття “Інтернет” було відкрито вами зовсім недавно? Відповіддю на це питання і є Joomla. Вона дозволяє зробити сайт практично будь-якої складності навіть абсолютному профану у веб-сервер-технологіях.
Недаремно серед професіоналів Joomla отримала назву «CMS для домохозяек». До речі, CMS – це англійська абревіатура поняття «система управління вмістом сайта». Адже для створення сайту потрібно буде лише редагувати текст, майже як в популярному редакторі Word.

Причина 2. Joomla безкоштовна.

Joomla розроблена і розвивається співтовариством незалежних розробників. Її може використовувати абсолютно кожен і абсолютно безкоштовно.
Мало того, якщо у вас раптом прокинеться цікавість і тяга до програмування, вихідний код системи доступний кожному, і можна легко внести до нього зміни або просто розбирати пристрій різних модулів для підвищення своєї кваліфікації.

Причина 3. Joomla універсальна.

За своєю суттю Joomla фактично є конструктором сайтів. Вона складається з основної системи, до якої можна підключити будь-яку кількість (захоплюватися не варто, все-таки продуктивність сервера не безмежна) з обширного списку плагінів і модулів.

За допомогою доповнень сайт на основі Joomla можна легко перетворити на магазин, блог, галерею робіт, інформаційний портал і так далі. Лише фантазія автора сайту обмежує використання різних модулів і плагінів і їх з’єднання між собою.

Мало того, не дивлячись на величезний список безкоштовних і комерційних доповнень, практично щодня з’являються нові, які розширюють список можливостей Joomla.

Причина 4. Joomla добре підтримується.

Завдяки своїй популярності Joomla встановлена на десятках тисяч сайтів по всьому світу. Сотні тисяч розробників використовують її в своїх проектах. Тому існує велика кількість форумів, блогів і інформаційних порталів, присвячених використанню Joomla.

Якщо у вас раптом виникло питання по використанню Joomla, то просто набравши його в полі введення пошукового сервера ви отримаєте декілька десятків сторінок із посиланнями на різні варіанти рішення. І навіть, якщо серед цієї різноманітності ви не змогли знайти відповідного варіанту, то завжди можна скористатися одним з форумів і поставити на ньому своє питання. І незабаром хто-небудь запропонує вам варіант рішення або вкаже, де можна знайти відповідь.

Причина 5. Joomla легко освоїти.

Професіонали зі світу веб-сервер-технологій зневажливо називають Joomla “CMS для домохозяек” саме тому, що для її освоєння не треба витрачати декілька років на університетській лаві. У Інтернеті можна знайти велику кількість всіляких учбових матеріалів, у тому числі і відеокурси, які дуже легко засвоюються і містять масу практичних прикладів.

А завдяки простому і зрозумілому інтерфейсу ви станете справжнім майстром по будівництву сайтів за дуже короткий час.

У вас є ідеї для веб-сервера-проекту, але немає знань — освоюйте Joomla. C її допомогою ви зможете легко і швидко втілити свої ідеї в життя. Вдалий веб-сервер-проект може принести мільйони, і для його реалізації не треба витрачати роки на університетській лаві.

_____________________

Евгений Попов – автор ряда видеокурсов по сайтостроению. В том числе и видеокурса «Joomla – профессиональный сайт за один день».

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам