Корисні статті

Що таке контент?

Контент в Інтернеті. Інтернет це віртуальна реальність, яка розвивається і живе за своїми правилами. Це справжній віртуальний світ в якому спілкуються мільйони користувачів, при цих взаємозв’язках виникають своєрідні інтернет терміни, які переросли в чималі словники, за допомогою яких спілкування користувачів один з одним зі всього світу набагато спрощується. Одним із таких термінів у словнику є слово контент. Також часто його ще називають інтернет контент.

Що таке інтернет контент? Контент – це матеріал, який міститься на всіх сайтах інтернету, в нього входить: різноманітний текст, зображення, картинки, фотографії, відео, аудіо ролики та інша інформація, яку ми бачимо на сайті. Якщо простими словами описати контент – це те, що розміщено на інтернет-ресурсах, те що інтернет-користувач зможе подивитися, прочитати або прослухати. Інтернет контент це те заради чого ми всі заходимо в інтернет, я б назвав це все одним словом, контент – це інформація.

Види контенту

Актуальність і унікальність контенту. Також важливими властивостями інтернет вмісту це його актуальність і унікальність. Погодьтеся, вам буде цікаво читати на новинному сайті новини, яким вже кілька днів або навіть тижнів, звичайно ні, як і будь-якого іншого ваас будуть цікавити найсвіжіші новини. Тому, слідуючи цим правилам інтернет контент, на великих веб порталах завжди актуальний і унікальний, тому вони завжди знаходяться в десятці топ пошукової видачі. Контент також ділиться на унікальний, і відповідно на неунікальний. Пошукові системи, такі як Гугл і Яндекс цінують в першу чергу, унікальність інформації, тобто відсутність схожої інформації або дублів один в один на інших сайтах.

Так само контент має різні шляхи походження:

  • копірайт (статті, написані з нуля, авторські тексти);
  • рерайт (переписані унікальні авторські тексти своїми словами, заміна слів синонімами);
  • переклад (переклад і редагування з інших іноземних мов);
  • копіпаст (копіювання статей з інших сайтів один в один, одним слово проста крадіжка чужих текстів чи іншого контенту – цим займатися не гуд, порядній сайт або блогер такого не зробить, в крайньому випадку зробить рерайт, також варто нагадати, що більша частина контенту в інтернеті є, чиєюсь інтелектуальною роботою або власністю і тому захищена законом про авторські права);
  • синонимизация (заміна синонімами слів в автоматичному або ручному режимі – практично рерайт але дуже низької якості, особливо в режимі авто тексти виходять просто-напросто нечитані);
  • користувальницький контент (коментарі та відгуки на сайтах, блогах, інтернет магазинів або повідомлення та теми на форумі).

В текстах пошуковими системами цінується, спочатку, унікальність і затребуваність інформації. Відвідувачам сайтів потрібна в першу чергу якість контенту: актуальність, легкість сприйняття, текст повинен бути написаний цікаво так щоб було бажання читати його (поведінковий фактор). Також дуже важливо, щоб знайдений користувачем контент відповідав заданому ним пошуковому запиту, всі ці фактори дуже сильно впливають на пошукову видачу і на зацікавленість користувачів до Вашого блогу, сайту чи форуму.
Для створення і розміщення статей використовують CMS движки (Content Management System – система управління контентом). Найбільш популярні, відомі і що важливо безкоштовні з них це: CMS Joomla, WordPress, InstantCMS.

Заробіток на контенті. В інтернеті також існує можливість заробити на контенті. Ви можете продати, купити, замовити або писати контент. Для цього існують спеціальні біржі контенту, які виступають посередником між замовником і виконавцем. На біржах контенту ви можете, як купити статтю, так і писати статті на замовлення і заробляти на цьому гроші. Найвідоміші з цих бірж Advego і Etxt, детально про ці та інші біржі контенту ви можете знайти на цьому блозі. Оплата за написання статті нараховується від обсягу кількості символів без пробілів. Наприклад, на рерайт стоїть ціна за 1000 знаків від 0.40 долара і вище, копірайт коштує набагато більше.

Взагалі контент в інтернеті різний і способів заробити на ньому теж багато, шукайте на цьому блозі інформацію, і я впевнений ви знайдете необхідне для себе обов’язково. В результаті можна спробувати заробити на контенті і знайти собі основне або додаткове джерело доходу.

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам