Корисні статті

Що таке СМЅ?

CMS від англійського Content Management System ( система керування контентом), – це програмне забезпечення, що дозволяє адміністраторам  змінювати, доповнювати та керувати вже розміщеними на сайті даними без залучення розробників сайту або спеціалістів програмування. Також CSM дозволяє автоматизувати адміністрування сайту як в цілому, так і в окремих сервісах наприклад автоматизація розсилок, ведення статистики, пошук, реєстрація і т.д. CMS пропонують насамперед зручний інтерфейс для редагування вмісту сайту, не вимагаючи спеціальних знань у сфері веб-дизайну, HTML-верстки, СSS, PHP й т.п. Інтерфейс CSM складається переважно з двох частин:

  1. перша частина це адміністративна частина ,через яку здійснюється безпосередньо керування вмістом сайту, в панель керування адміністратор входить по своєму адресу та через пароль та логін,
  2. друга частина – це саме і є сайт який бачать кристувачі інтернету.

Також CMS дозволяють не просто показувати відвідувачам сайту інформацію, а ще й взаємодіяти з ними: користувачі можуть зареєструватися, спілкуватися на форумі або в чаті, залишати свої зауваження й побажання в коментарах т.д. тобто CSM дають можливість створити повноцінний динамічний сайт. Більшість CSM росповюджується з аліцензією GNU, що дає право використовувати її безкоштовно, платними можуть бути хіба що деякі розширення або плагіни від сторонніх розробників.

Що таке СМЅ?

Простіше кажучи CSM (конструктор сайтів) сама по своїй суті вже є сайтом, Вам залишається лише настроїти та внести в неї матеріал і все, простенький сайт готовий (наприклад сайт-візитка). Якщо ж Вам потрібно розширити функціональність Вашого сайту, наприклад система реєстрації, форум, коментарі та інше, як вже говорилося вище, існують багато розширень та плагінів, які значно розширюють потенціал конструктора. CSM практично відповідає майже усім потребам сучасного сайту, і при правильному підході Ви маєте змогу створити власний ресурс, під власні потреби та за короткі терміни!

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам