Корисні статті

Корисні властивості відеоігор

Вважається, що комп’ютерні ігри шкідливі для людини. Під час тривалої гри у відеоігри гинуть клітини головного мозку – нейрони. Відбувається підвищення агресивності і замкнутості людини. Від довгого сидіння за столом з’являється надлишкова вага і викривлення хребта. Напруга очей може викликати зниження гостроти зору. Однак проведені вченими різних країн дослідження доводять зворотне.

Корисні властивості відеоігор

Вчені Адам Чі-Мінг Ой і Майкл Дональд Паттерсон з Сінгапурського технічного університету довели, що комп’ютерні ігри можуть приносити і користь, а не тільки шкоду.
Відібравши людей, які раніше не грали в комп’ютерні ігри, вони дозволили їм вибрати жанр і попросили грати щодня. Через якийсь час з’ясувалося, що відеоігри позитивно вплинули на навички випробовуваних. Наприклад, ті що вибрали шутери навчилися краще стежити за цілью, підвищили свої тактичні і стратегічні навички. Любителі логічних ігор розвинули вміння концентрувати увагу. Швидкість запам’ятовування та обробки інформації збільшилися у всіх випробовуваних без винятку. Вченими був зроблений висновок, що комп’ютерні ігри цілком можливо використовувати як високоефективний тренажер для розвитку певних навичок.
Проведені в Рочестерском університеті дослідження так само підтвердили дану теорію. Була відібрана група студентів, активно граючих у відеоігри. Тест на уважність і зорову реакцію вразив вчених – «ігромани» могли відстежувати одночасно до п’яти предметів, тоді як звичайні люди не могли подолати поріг в три предмета. У той же час показники гостроти зору виявилися вищі, ніж у контрольної групи, що складається з неграючих людей.
Так само піддався вивченню вплив комп’ютерних ігор на появу зайвої ваги. Для порівняння була взята активність під час гри в комп’ютер та інших пасивних ігор. Виявилося, що напруга під час відеоігри дозволяє витрачати енергію швидше, що так само збільшує серцеві скорочення в чотири рази у порівнянні з іншими іграми. Надмірна вага виникає від неконтрольованого поглинання їжі під час гри. Людина не стежить за тим, скільки вона їсть, поки грає, звідси і виникнення зайвої ваги.
Негативний вплив ігор на психіку людини вивчив доктор Крістофер Фергюсон. Він провів кілька тривалих досліджень, щоб з’ясувати взаємозв’язок між відеоіграми та психічними розладами. Але виявити однозначний взаємозв’язок не вийшло, в кожному випадку знаходився більш вагомий фактор, який і викликав розлад.
Підводячи підсумки – комп’ютерні ігри здатні приносити користь людському організму і розуму. Головне – підійти до гри з розумом. Будь-яке проведення часу за іграми стане шкідливим, якщо займатися ним безперервно. Підбір якісних ігор, обмеження проведеного за комп’ютером часу і періодична розминка очей і тіла в сумі дають відмінну можливість для розвитку певних навичок через гру. До того ж відеоігри дозволяють виплеснути негатив і розслабитися, але також не забуваємо що є варіанти і заробити на відеоіграх, тобто не витратити час в порожню а з користю, що не може не впливати позитивно, а як заробити шукайте інформацію прямо на цьому блозі, в розділі Спорт Ігри Азарт.

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам