Заробіток на контенті

Фотограф і фріланс. Як заробити Фотографу?

Сьогодні ми поговоримо про фотографів та їхні можливості заробляти в інтернеті. Ви не помилилися, фотограф теж може заробити досить непогані суми грошей в інтернеті, однак, зрозуміло, це не настільки легко, про що і дізнаємося в цій статті.

Приступимо. Як заробити фотографу на його фотографіях, його роботах? В інтернете наявні особливі сайти, іменовані фотобанками. Фотобанки – це особливі агентства, які в даному випадку набирають для реалізації та продаж фотографій, векторних зображень, 3D графіки і в деяких випадках відеоролики. Дані агентства дозволяють досить непогано заробити фотографам і ілюстраторам, стягуючи в свою чергу для себе маленький відсоток за послуги.

Заробити, можливо, не тільки лише фотографам великого класу або професіоналам, для любителів тут знайдеться теж своє місце. На нинішній день у всьому світі випускають колосальне число журналів, газет, книжок, різної реклами. У них, безумовно є в наявності різноманітні ілюстрації. Гадаю, ви вже зрозуміли, звідки дані ілюстрації беруться.

Як заробити Фотографу?

Фотобанки навмисно були створені як раз для цього виду віддаленої роботи в інтернеті. Варто додати, що одна і та ж фотографія або ілюстрація у фотобанку може бути реалізована і продана безмежне число разів (у разі наявності ліцензії royalty free, вона не дуже дорога). В середньому одна фоторобота може бути реалізована за рік приблизно 100 або більше разів.
Ціна фотороботи для покупця може відрізнятися досить потужно в підпорядкованості від різноманітних чинників. Маю намір підмітити, що ліцензія royalty free дозволяє реалізувати фотографії не тільки виключно велику кількість разів, однак і продавати їх в різних фотобанках.
Покупець же, після придбання зображення у фотобанку може працювати з ним практично, так як забажає. Наприклад, можливо, застосовувати його (зображення) у всяких особистих проектах, на не визначений термін і на довільній території. Власне тому все більше агентств розташовані до того, щоб купувати фотографії і різні подібні роботи в фотобанках, а не замовляти їх в окремих фрілансерах-фотографах.

Якщо ви вмієте добре знімати, то спробуйте даний метод заробітку. Він зможе в майбутньому реально стати для вас головним способом заробітку. Фотобанки постають не тільки лише як чудове джерело доходу, однак, як і непоганий засіб для самоосвіти.

У разі якщо яке-небудь з ваших фото не відповідає обумовленим якісним шаблонами, у вас його не візьмуть.
Однак не просто висловлять: ми не приймаємо або не беремо вашу роботу, а вкажуть на похибки і недоліки в фото і дадуть можливість їх поправити. Належить підмітити подібний цікавий факт, часом ви завантажуєте свої зображення в будь-який фотобанк, то ви повинні розуміти, що ви не продаєте дане фото даному агентству, а доручає йому відшукати покупця для власної роботи і продати його.

Що ж потрібно для роботи з фотобанками?

  • Безумовно, ж вам необхідний якісний фотоапарат;
  • Багаж знань англійської (не лякайтесь, якщо не знаєте, можна скористатися перекладачами для ПК, яких у наш час предостатньо).
  • Надійний інтернет (необхідно буде закачувати досить великі файли);
  • Трошки вільного часу, якого буде необхідно на обробку фото;
  • Ну і, безумовно, рахунок в платіжній системі для виведення зароблених коштів.

Як працювати з фотобанками?

  • Фотограф робить незначну серію з цікавих фотографій (якщо ви також є ілюстратором, то можна зробити серію векторних зображень);
  • Обробляє дані фотографії обумовленим чином (дивіться критерії зарахування робіт);
  • Завантажуйте свої роботи в фотобанки (працюйте з декількома агентствами одночасно);
  • Після завантаження потрібно буде заповнити в потрібному полі опис фотографії та ключові слова, за якими покупці будуть знаходити потрібні їм фото;
  • Потім копії перевіряються модераторами, якщо з ними все гаразд по всіх параметрах – фото йде на продаж, якщо ж ні – то вам напишуть відмову і прохання доопрацювати ці зображення;
  • Покупець платить фотобанку за фото, а він перераховує певні відсотки фотографу (відсотки всюди різні);
  • З часом на балансі аккаунта набереться певна сума, яку фотограф зможе вивести.

Далі поговоримо про деякі нюанси даної роботи з фотобанками.
Слідом після реєстрації в агентстві ви зможете вже братися завантажувати ваші власні роботи на сайт фотобанку. Однак тут потрібно згадати про те, якими темами цікавляться фотобанки і яку якість їм необхідно. Якість зобов’язана бути максимально допустима – без пересвітів, без шумів, виразне і сфокусоване.
У фотобанків найпопулярніші тематики – бізнес, мода, люди …. Загалом, все те, чого потребують відомі журнали і газети. У будь-якого фотобанку є власні списки найпопулярніших тематик.
Потім фотографія йде на модерацію. І якщо дана модерація вдала, то вам прийде повідомлення на ваш e-mail про це. Якщо ні то можна спробувати в тому ж фотошопі, зробити редагування фото і відіслати знову на модерацію.

Після вдалої модерації фотографія виставляється на продаж. Після того як покупець завантажить ваше фото, вам моментально нараховуються на ваш баланс в акаунті гроші. Скільки – все залежить від якості та розміру фото, її категорії та тп. Згодом, як на вашому балансі в акаунті набереться потрібна сума, ви зможете вивести ваші зароблені кошти.

Зараз поговоримо про фотобанки. Далі коротко про 3 найвідоміші агенства.

Фотобанки:

1. Fotolita
Безумовний лідер серед всіх агентств фотобанків. Оплата за ваші фотороботи може коштувати до 100$ за тільки одну фотографію з розширеною ліцензією.

2. DreamsTime
Цей фотобанк оплачує до 7 $ за кожну стрибка вашої фотографії. Вартість, залежить від якості та розміру фото.

3. BigStockPhoto
Це агентство платить до 3 $ 1 фото. З розширеною ліцензією до 60 $.

Додавання комментарів доступно лише зареєстрованим користувачам